(Týž)deň Európy – info

Aj napriek situácii, ktorá nastala sa náš tím rozhodol zreplikovať Deň Európy aspoň online formou. O čo ide a ako to bude prebiehať?

Deň Európy je už tradičnou Gamčáckou akciou, pri ktorej medzi sebou triedy zároveň súťažia a tiež sa snažia naučiť sa a spoznať Európu trochu netradičným spôsobom. Za normálnych podmienok Deň Európy prebieha tak, že približne mesiac pred jeho samotným uskutočnením si triedy vylosujú európske krajiny (pre každú triedu jedna krajina) a počas samotného mesiaca sa snažia pripraviť svoju prezentáciu danej krajiny. Ide o zdobenie triedy najrôznejšími spôsobmi, varenia tradičných jedál, príprava programu v podobe spevu, tanca atď. a rôznymi inými cestami. V samotný deň Európy prezentujú svoju prácu porote zloženej z učiteľského zboru i študentov. 

Pre bližšiu predstavu si môžete pozrieť videá z minulých rokov. Odkaz na nich nájdete na konci článku.

Triedy budú tentokrát súťažiť o rôzne ceny v tvorbe videí vo dvoch kategóriách – 3.stupeň (prvé, druhé, tretie ročníky + 1.C) a 2. stupeň (prímy, sekundy, tercie a kvarta). Videá budú o ich vylosovanej krajine. Podrobnosti a podmienky k videám zverejníme spolu s losovaním, ktoré prebehne 6. mája vo facebookovej udalosti(link na konci článku).

Súťažiť sa tiež bude prostredníctvom GrössQuizu, ktorý sa uskutoční v piatok 15. mája. Zíde sa vám pri nich ako tímová spolupráca, tak aj vedomosti získané na prednáškach.

Okrem samotného súťaženia a výroby videa sme počas tohtoročného dňa (ktorý je predĺžený na týždeň) pre vás pripravili i sprievodné prednášky od našich redaktorov a profesorov. Zároveň vás čaká cesta Európskou literárnou scénou – každý večer si budete môcť vychutnať výber z najzaujímavejších diel autorov, ktorí žili a tvorili v niektorej z európskych krajín.

Nové informácie budú pribúdať ako na našu stránku, tak aj vo facebookovej udalosti (https://www.facebook.com/events/232155608230748/). V prípade akýchkoľvek otázok sa nás nebojte kontaktovať!

Minulé ročníky Dňa EÚ:

2016: https://www.youtube.com/watch?v=pIEQFMaAOF0

2017 (kedy si namiesto krajín EÚ losovali triedy regióny Slovenska): https://www.youtube.com/watch?v=W3bDX474zRY

2019: https://www.youtube.com/watch?v=4XqqdBtUpEw

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.