Noc filmov a literatúry opäť na Gamči – tentokrát pre druhý stupeň

Od zdanlivo nedávneho Ázijského festivalu ubehlo niečo vyše dvoch mesiacov a na Gamči sa opäť uskutočnilo niečo neobvyklé. Dlho očakávaná Noc filmov a literatúry pre druhý stupeň sa začala 6.apríla v piatok a pokračovala až do sobotňajšieho rána. Niektorí študenti sa začali schádzať už takmer hodinu pred oficiálnym začiatkom. Po príchode do školy o 17:00 sme strávili viacero minút organizačnými pokynmi, po ktorých začal filmový kvíz. Študenti rozdelení v skupinách sa potrápili s vyše 80 otázkami, tí najšikovnejší boli odmenení neskúšankami.

Vladimír Neštiak

Potom nasledovali prednášky. Prvou z nich bola prednáška Vladimíra Neštiaka, ktorý nás prostredníctvom prezentácie a nasledujúceho rozhovoru oboznámil so svojou prácou v Sektore.sk, ale tiež so svojimi skúsenosťami s Youtubermi. S viacerými študentmi sa porozprával o viacerých aspektoch hrania, ich výhodách a nevýhodách v improvizovanej diskusii.

Martin Mojžiš

Po tejto prednáške nás čakal ďalší zaujímavý hosť – Martin Mojžiš. V rozhovore a čítaniach nám ukázal svoju novinársku aj učiteľskú činnosť. Vypočuť v podaní autora sme si mohli dve ukážky z knihy Jeden výdych koňa – úvod ku knihe a tiež článok o bryndzových haluškách.

 

Čítanie z knihy Jeden výdych koňa

Tretím a posledným hosťom bol Michal Kubovčík, ktorý rozprával na veselú i vážnejšiu nôtu napríklad o patológií, vtipných, ale i stresujúcich príhodách v divadle, či o tom, ako si užíva život otca. Po viacerých otázkach študentov sa začalo premietanie.

Michal Kubovčík

Väčšina študentov si v aule počkala na Kód Enigmy nasledovaný filmom Koralína a svet za tajomnými dverami. Táto dvojica bola zavŕšená filmom Podfukári dva. Študenti si tiež mohli pozrieť niekoľko filmov z fantasy alebo sci-fi súdka, a to Marťana, Počiatok, Interstellar, Strážcov galaxie či Pixels. Okrem nich sme tiež mali príležitosť vidieť komédie Noc v múzeu, Muži v čiernom, Dovolenka za trest a Pitch Perfect. Niekoľko študentov tiež zostalo hore celú noc, od skončenia oficiálneho premietania sa totiž improvizovane premietali rôzne filmy, napríklad opäť Marťan. Celá akcia skončila približne o ôsmej, kedy sa študenti začali poberať domov.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.