Gamča opäť pomáha Plamienku

Len zopár chvíľ zostávalo do Vianoc a na Gamči bolo celý deň rušno, pretože primáni pomáhali Plamienku…

Vo štvrtok, 21. decembra, sa tento projekt na našej škole uskutočnil už štvrtýkrát a opäť úspešne. Novinkou však bolo, že tentoraz boli k dispozícii až dve triedy, čo spolu bolo vyše 50 primánov. Dozor im robila malá výpomoc z kvarty a striedavo pán profesor Miškovčík s pani profesorkou Godálovou, ktorí v prímach učia občiansku náuku a celú akciu organizovali.

Sklad, Šimon a p. prof. Godálová

Od rána si primáni obsadili aulu, z ktorej sa na nasledujúcich 6 hodín stal sklad. Počas prvej hodiny všetko prichystali a potom sa riadili vopred pripraveným rozpisom. Koláčiky predávali počas prestávok, ale i počas hodín, a keďže platí pravidlo “čím viac primánov, tým viac koláčikov”, mali čo predávať až po obedovú prestávku tretieho stupňa. Potom sa už len upratovalo a spočítaval sa zárobok.

Tohtoroční hrdinovia Vianoc

Primáni vyzbierali 624,77 €. Všetky vyzbierané peniaze pôjdu neziskovej organizácii Plamienok, ktorá pomáha smrteľne chorým deťom prežiť ich posledné chvíle doma s rodinou. Teda nešlo iba o snahu naplniť hladné gamčácke bruchá, ale predovšetkým prispieť na dobrú vec. Veríme, že si to všetci študeti i profesori užili o to viac a tešíme sa na budúci ročník 🙂 .

Cez prestávky bolo rušno…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.