Otvorenie OH Gamča 2018

Ako každý rok, aj tento prišlo tradičné otvorenie gamčáckych olympijských hier. Tento rok sa o prípravu OH Gamča postarali triedy septima a 3.C, ktoré s otvorením olympijských hier dlho nečakali a rovnako ako minulý rok i tento OH-čku otvorili už druhý týždeň po začiatku školského roka.

Ešte počas vyučovania bolo vidno prípravu otváracej ceremónie na školskom dvore. O pol dvanástej otváracia ceremónia oficiálne začala a jednotlivé triedy už sedeli na svojich miestach. Otváracia ceremónia sa začala krátkou scénkou so stručným príbehom, na ktorej nám štyria žiaci tried, ktoré pripravujú tohtoročnú OH-čku predstavili znaky, ktoré charakterizujú jednotlivé skupiny olympijských disciplín: logaritmické pravítko – vedecké, triangel – umelecké, šachová figúrka – športové (i keď šach nie je plnohodnotný šport), záchodová kefa – netradičné. Zároveň bol v príbehu úplne vystihnutý názov olympijských hier – V OHROZENÍ.

Na otváracej ceremónii nám jednotlivé triedy predstavili ich vlajky a hymny, ktoré ich charakterizujú. Niektoré boli mimoriadne podarené a originálne, iné zasa menej, no snahu bolo vidno u všetkých.

Rozhodne sa máme na čo tešiť. Všetkým súťažiacim želám veľa šťastia. Nech vyhrá ten lepší!

foto: Natália Štojková

článok: Juraj Ill

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.