Opäť sme zbierali pre UNICEF

Aj tento rok sme sa my, Kvarta, pod vedením pani profesorky Venglošovej zúčastnili Vianočnej zbierky UNICEF. Samozrejme – ako dobrovoľníci.

Zbierka prebiehala od 13. do 15. decembra počas vyučovania. Jednotlivým trojiciam či štvoriciam boli k dispozícii dve pokladničky a rôzne označenia. Ako symbolickú odmenu za príspevok ste dostali vianočnú pohľadnicu či cukrík…

Podarilo sa nám vyzbierať 666 eur a 38 centov, ktoré sme v utorok 19.12. odniesli do banky, kde už je o ne dobre postarané.

A ako zhodnotili akciu gamčácki dobrovoľníci? Pýtala som sa spolužiakov na dojmy a skúsenosti…

Andrej: “Skúsenosti? Omnoho pozitívnejšie, ako som čakal deň pred tým, ako sme išli do ulíc. Ľudia boli neskutočne milí (aj keď samozrejme nebolo by to ono bez výhovoriek: “nemám drobné”, “už som prispel”, “prispievam inak”, “nemám cash” a iné) a aj keď neprispeli, vedeli pobaviť a aj sa pekne pozhovárať. Určite by som do toho išiel aj nabudúce”

Natália: “Počas celej zbierky som ja (vďaka svojej povahe) požiadala o príspevok jedného človeka (moju mamku). Našťastie boli skupiny dobre rozdelené, moji kolegovia boli iniciatívni a s komunikáciou nemali problém. Od ľudí pohybujúcich sa v uliciach Bratislavy som nemala veľké očakávania, takže nezáujem a veľmi nepríjemné odpovede ma vôbec neprekvapili, ale o to viac potešili ľudia, ktorí mali chuť prispieť. Veľmi milo ma prekvapili napríklad študenti – fajčiari pred FF UK, nakoľko sme ich celkom oplzlo vyrušili a aj tak boli ochotní prispieť, alebo milí turisti, ktorí nám vysypali všetky drobáky. :)”

Max: “Bola to príjemná skúsenosť, vďaka ktorej sme stretli veľa milých ľudí.”

A bonus – rebríček najčastejších odpovedí od ľudí, ktorí neprispeli.

  1. nemám drobné
  2. už som prispel
  3. ponáhľam sa

Za možnosť pomôcť ďakujeme a tešíme sa na avizovanú sériu letných charitatívnych zbierok 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.