ZMENY: Na nože (2019)

Aj keď v týchto časoch sa moc do kín chodiť nedá, kinom sa môže stať počítač, mobil alebo telka u každého doma. Keď si chcete niečo dobré pozrieť, Netflix alebo iné nápomocné stránky vás určite podporia. Na nože som videla plagáty po meste ešte na jar, ale povedala som si, že si ho môžem pozrieť inokedy. Pred pár týždňami prišlo inokedy. Popravde som naň skoro zabudla, ale nečakane sa objavil na Netflixe. Som rada, že som si ho pozrela.

O Rianovi Johnsonovi som doposiaľ nepočula. Je to režisér a scenárista, ktorý tento film priviedol na strieborné plátno a predviedol pri tom naozaj dobrú prácu. Na druhej strane, herecké obsadenie je podstatne známejšie. Vidíme tu Daniela Craiga, nezabudnuteľného Jamesa Bonda, alebo Chrisa Evansa z Marvel filmov.

Hudba k filmu možno nie je od Zimmera, ale taktiež si zaslúži uznanie. Hodí sa k situácií a nie je natoľko výrazná, aby rušila dej. Ďalším plusom je hlavné miesto natáčania, nádherná vila, v ktorej sa stretnú všetky postavy.

Film už získal niekoľko ocenení.

Odporúčam ho všetkým, ktorí majú radi detektívky alebo drámy s nádychom komédie. Známy detektív, možní podozriví, alibi, detaily, ktoré niečo musia znamenať a rozuzlenie na konci, ktoré sa snažíme zistiť počas celého filmu. Časť tohto rozuzlenia bola podľa môjho názoru objasnená priskoro. V určitej časti filmu už vieme, čo sa stalo, ale nič nie je isté, napätie sa podarilo udržať aj napriek tomu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.